Sraz sportovních aut po čtvrté a pro veřejnost

porsche_sraz_sportovnich_automobilu_most_po_ctvrte_ep_01.jpg (800x532) - 120 KB

Dne 28. září se na Autodromu v Mostě uskutečnil již čtvrtý sraz sportovních aut, který pořádal nově vzniklý Klub sportovních aut v čele s Nikolaosem Seizisem.

A v čem se tento sraz lišil oproti těm třem předešlým? Především tím, že byl zpřístupněn veřejnosti. Přestože akce měla probíhat od 13 hodin, nakonec byla od 11 hodin a už v deset hodin se tam začali sjíždět první majitelé supersportů. Takže jsme měli zhruba dvě hodiny čas dokumentovat dění na autodromu bez přítomnosti veřejnosti.

porsche_sraz_sportovnich_automobilu_most_po_ctvrte_ep_02.jpg (800x532) - 77 KB

Nedočkaví fanouškové začali přijíždět po půl jedné a do dvou hodin tam snad byli úplně všichni. Sice přesně nevím počet prodaných vstupenek ale lidí tam bylo velmi mnoho. Není se čemu divit, protože akce byla zpřístupněna veřejnosti úplně poprvé a počítá se s tím, že pro veřejnost bude přístupná maximálně jednou do roka.

Nicméně veřejnost si akci jistě velmi užila. Měla přístup do paddocku a mohla si tak „sáhnout“ na své oblíbené auto, kterých bylo přes 250. Bohužel se tolik aut na autodrom nevejde a zhruba polovička aut si musela vystačit s normálním parkovištěm.

porsche_sraz_sportovnich_automobilu_most_po_ctvrte_ep_03.jpg (800x532) - 76 KB

Jak jsme vás již na portálu upozorňovali, probíhala také soutěž kde se losovalo 10 šťastlivců, kteří se mohli svést ve svém vysněném autě. K této skupince lidí jsem se také připojil i já, protože mi bylo před týdnem nabídnuto od pana Seizise svezení s Porsche GT3 RS. Ze svezení mám pěkné zážitky ale do teď přemýšlím co je lepší. Jestli jízda v GT3 RS a nebo ve Škoda Octavia WRC. Samozřejmě tyto dva stroje nelze srovnávat, protože každý je o něčem jiném.

Po 18 hodině proběhlo slavnostní vyhlášení nejlepších třech časů. Na prvním místě se umístil Caterham CSR 260 s časem 1:55.357, na druhém Porsche Carrera GT s časem 1:55.635 a na třetím Porsche GT3 RS s časem 1:57.439.

 

Akce byla opět velmi kvalitně zajištěna. Na fotografie z této akce, se můžete těšit na našem portálu 11. října.

G.A.S

Registrace Přihlášení
Jméno:
Předmět:
Tělo zprávy

 Barva písma:  Velikost písma: zavřít značky

Ověřovací kód:
Zapište kód pozpátku! (poslední znak jako první). Je citlivý na malá a velká písmena.