Nové Porsche 911 již za rok

Jednou z nejdůležitějších kapitol v automobilové historii je určitě Porsche 911. Další stránky této kapitoly by se měli psát již příští rok, kdy Porsche uvede novou generaci modelu 911, která nyní nese interní označení 991.

nove-porsche-911-jiz-za-rok_01.jpg (800x600) - 48 KB

Příchod nové 911 se neodvratně blíží a na internetu se objevují stále konkrétnější informace a jasnější pravděpodobná podoba vozu. Podle britského magazínu Autocar přijde nová 911 s významnými technickými inovacemi a mnoha novinkami v interiéru vozu. Naopak vnější vzhled by měl prodělat jen drobné úpravy.

Hnací ústrojí zůstane samozřejmě vzadu a bude jím vylepšený 6-válec boxer. Vstupní model Carrera dostane údajně motor opět o objemu 3,6 litru, avšak s výkonem 365 koní. Silnější Carrera S bude disponovat 3,8 litrovým motorem s výkonem 415 koní.

Nová 911 má být navíc mnohem úspornější a ekologičtější. Díky snížení hmotnosti o 45 kg, systému start-stop a rekuperaci brzdné energie by se mělo dosáhnout až o 12% nižší spotřeby.

Vůz by měl být delší a širší s rozšířeným zadním spoilerem a koly s 20-palcovými ráfky. Jak se dalo očekávat, celková silueta vozu zůstane zachována. Se změnami se ale potkáme především u předních a zadních světlometů, vnějších zpětných zrcátek a nových aktivních aerodynamických prvků na některých verzích modelu.


Steve