Tuningový specialista Gemballa končí

tuningovy-specialista-gemballa-konci_01.jpg (640x480) - 71 KB

Již delší dobou putují internetem zprávy o tom, že zakladatel a majitel jedné z nejslavnějších firem specializujících se na tuning Porsche, Uwe Gemballa, zmizel během své návštěvy Jihoafrické republiky. Nyní je již potvrzený také zánik celé firmy.

Společnost byla založena v roce 1981 v Leonberg u Stuttgartu a pojmenována po svém zakladateli. Za svou éru se stala jedním z předních tuningových společností zaměřených na značku Porsche. V roce 1990 dosáhl rekordního času na Nürburgringu a tento rekord pokořil s časem 7:32,52 také v roce 2001. Tento rekord později překonala Carrera GT.

Firma se však během finanční krize dostala do nemalých finančních problémů a Uwe tak kvůli záchraně firmy byl nucen hodně cestovat a shánět investory. Od jeho poslední cesty do Jihoafrické republiky letos v únoru se však stal nezvěstným a je tedy možné, že stal obětí nějakého zločinu. Před několika dny byla oznáměna likvidace firmy, což nejspíš znamená definitivní konec jednoho z největších tuningových jmen spjatých se značkou Porsche.

tuningovy-specialista-gemballa-konci_02.jpg (800x600) - 103 KB tuningovy-specialista-gemballa-konci_03.jpg (800x600) - 108 KB tuningovy-specialista-gemballa-konci_04.jpg (800x600) - 122 KB

Steve

Registrace Přihlášení
Jméno:
Předmět:
Tělo zprávy

 Barva písma:  Velikost písma: zavřít značky

Ověřovací kód:
Zapište kód pozpátku! (poslední znak jako první). Je citlivý na malá a velká písmena.