Speciální designérské série Porsche Design Edition

specialni_designerske_serie_porsche_design_edition_01.jpg(800x600)

Ze Stuttgartu čas od času vyrazí exkluzivní limitovaná edice vozu nazvaná Porsche Design Edition pyšnící se luxusní výbavou, stylovým vzhledem a doplňky. Pod tím vším je podepsána návrhářská společnost Porsche Design Studio, založená Ferdinandem Alexanderem Porsche (Butzim), synem Ferryho Porsche a vnukem Ferdinanda Porsche. Firma sídlí v rakouském Zell am See a patří mezi špičku v průmyslovém designu. Pojďme si stručně připomenout vozy, které byly doposud v této edici uvedeny. specialni_designerske_serie_porsche_design_edition_04.jpg(800x600)

Prvním vozem představeným v této limitované sérii byl Cayman S, pojmenovaný Cayman S Porsche Design Edition I. Vůz poháněný šestiválcem o objemu 3,4 litru s disponoval výkonem 295 koní. Změny oproti standardní verzi se dotkly prakticky pouze vzhledu a výbavy. Devatenáctipalcová kola byla přavzata z modelu 911 Turbo a jsou obuta do pneumatik o rozměrech 235/35 ZR 19 vpředu a 265/35 ZR 19 vzadu. Vůz je nalakován speciálním metalickým černým lakem, který je použit také v interiéru. Budíky mají stejný design jako hodinky Chronograph 1, které navrhl Ferdinand Alexander Porsche, před 35 lety. Před spolujezdcem je umístěna destička s označením modelu a jeho sériovým číslem, které má maximální hodnotu 777.

Jako dárek bylo k vozu přikládáno také několik výrobků společnosti Porsche Design, kterými jsou hodinky Flat Six Chronograph, kapesní nůž, sluneční brýle, pero a přívěsek na klíče. Všechny doplňky v barvě vozu. To vše za cenu 69.942 Euro. specialni_designerske_serie_porsche_design_edition_02.jpg(800x600)

V srpnu 2008 byla představena limitovaná edice Boxster S Porsche Design Edition II v sérii pouhých 500 kusů. Ten je poháněn šestiválcem o objemu 3,4 litru s výkonem 303 koní, což je o 8 koní více než u standardního Boxsteru. Toho se dosáhlo instalací nového výfukového systému, jehož zvuk má také drsnější charakter a připomíná více vzduchem chlazené motory. specialni_designerske_serie_porsche_design_edition_05.jpg(800x600)

Na první pohled se Boxster S Porsche Design Edition II liší novým bílým lakem s unikátními šedými pruhy a nápisy Porsche Design Edition II, dále 19“ koly a dalšími prvky exteriéru i interiéru v barvě vozu v podání Porsche Design. I zde je na odkládací schránce před spolujezdcem umístěna plaketa s názvem vozu a sériovým číslem. Cena byla stanovena na 65.539 Euro. specialni_designerske_serie_porsche_design_edition_03.jpg(800x600)

Zatím posledním počinem jedinečné designerské edice je Cayenne GTS Porsche Design Edition III. Speciální šedou metalízu doplňují pruhy na kapotě motoru a na bocích vozu. V barvě vozu jsou i 21palcová kola SportPlus. Na vzhledu jsou patrná i zatemněná okna, dvojitý střešní spoiler a nápis Cayenne GTS na zádi s červeně lakovaným písmenem S. Pohonnou jednotkou je vidlicový 8-válec 4,8l o výkonu 405 koní, který rozjede vůz až na 251 km/h. specialni_designerske_serie_porsche_design_edition_06.jpg(800x600)

V interiéru je použito kožené čalounění s výrazným červeným prošitím, karbonové lišty a logo Porsche na hlavových opěrkách. Standardem je také audiosystém Bose 5.1 Surround Sound System se čtrnácti reproduktory a celkovým výkonem 410 W. V ceně automobilu je také dárek v podobě sady čtyř zavazadel a hodinky Porsche Design typ P 6612. To vše si lze dopřát za 79 100 Euro.

Porsche poslední dobou speciálními edicemi opravdu nešetří a to nemám na mysli jen edice Porsche Design, a ze Stuttgartu tak vyjíždí jedna lahůdka za druhou. Můžeme se tedy jen těšit, copak si pro nás přichystají přístě.

Cayman S Porsche Design Edition I Boxster S Porsche Design Edition II Cayenne GTS Porsche Design Edition III

Steve

Registrace Přihlášení
Jméno:
Předmět:
Tělo zprávy

 Barva písma:  Velikost písma: zavřít značky

Ověřovací kód:
Zapište kód pozpátku! (poslední znak jako první). Je citlivý na malá a velká písmena.