Nové Porsche muzeum je již otevřeno

nove_porsche_muzeum_ep_03.jpg(800x600)

Porsche koncem ledna slavnostně otevřelo svoje nové futuristické muzeum mapující celou historii vývoje vozů značky. Muzeum se nachází v Zuffenhausenu přímo na náměstí Porscheplatz, což je v podstatě kousek od sídla automobilky. nove_porsche_muzeum_ep_02.jpg(800x600)

Na výstavní ploše o rozloze 5 600 metrů čtverečních je k vidění celkem 80 historických a 200 současných modelů. Kromě velké ředy historických vozidel je k vidění také množství různých prototypů, speciálních závodních vozů a samozřejmě kompletní prohlídka všech sériových modelů. Celkem se tedy v muzeu nachází asi 400 exemplářů ukazující celou historii automobilky. To je myslím velmi důstojná přehlídka pro automobilku s takovou pověstí a historií jako je Porsche.

Součástí muzea je také obchod se suvenýry, konferenční místnosti, restaurace a přístup na střešní terasu. Pod budovou se nachází rozsáhlá podzemní garáž. nove_porsche_muzeum_ep_01.jpg(800x600)

Jak jsme Vás přesně před čtyřmi roky v tomto článku informovali (tehdy se se stavbou začínalo), stavba je dílem designéra Romana Delugana z vídeňské společnosti Delugan Meissl Associated Architects. Design budovy je navržen jako geometricky ostře tvarovaný mohutný, nad zemí se vznášející monolit ledu, který se ke své základně v okrajových částech zužuje a vytváří tak dojem vznášení a lehkosti. Celkový efekt velkoleposti dotváří jedna prosklená stěna a výrazné pásové okno, což má ve výsledném efektu představovat výjimečnost značky Porsche. nove_porsche_muzeum_ep_04.jpg(800x600)

Porsche je na muzeum právem náležitě hrdé a očekává, že ho navštíví kolem 200 000 lidí ročně. Muzeum bude otevřené každý den kromě pondělků mezi 9.00-18.00 hodinou. Vstupné je stanoveno na 8 euro a děti do 14 let mají vstup zdarma.


Steve

Registrace Přihlášení
Jméno:
Předmět:
Tělo zprávy

 Barva písma:  Velikost písma: zavřít značky

Ověřovací kód:
Zapište kód pozpátku! (poslední znak jako první). Je citlivý na malá a velká písmena.