FAB Design Porsche Panamera

fab_design_porsche_panamera_01.jpg(800x600)

Švýcarská tuningová firma rozšiřuje svůj program, původně omezený hlavně na Mercedesy, a nedávno představila v programu FAB Exclusive Line i novinku v podobě upravené Panemery. Prototypy jsou vyvíjeny především na přání zákazníka a vznikají nanejvýš v patnáctikusových sériích. Švýcarští specialisti na úpravy vozů ze zaměřují na opravdu luxusní vozy jako Maybach nebo McLaren, FAB Panamera je tedy první - ale údajně ne poslední - model z této nové série, který nepochází z dílny Daimler. fab_design_porsche_panamera_02.jpg(800x600)

Sportovní limuzína upoutá především extrovertním bodykitem, který doslova bije do očí. Upravené jsou snad všechny části karosérie a ve výsledku vypadá původně konzervativní Panamera velice extravagantně. Cílem zřejmě bylo vytvořit ze sportovní limuzíny čistokrevný sporťák. To potvrzuje i přepracovaná přední část, které dominuje nárazník s výrazným otvorem do chladiče a všechny jeho spoilery. Přední kapota stejně jako další nové díly jsou vyrobeny z karbonu. fab_design_porsche_panamera_03.jpg(800x600)

Při pohledu zezadu upoutají široké blatníky a větší přítlačné křídlo. Výsledná linie vozu se jeví více jako kupé. Nový je i nárazník, ve kterém zaujme trojice koncovek výfukového systému. fab_design_porsche_panamera_04.jpg(800x600)

Karbonové díly a zadní křídlo jsou navrženy s cílem co nejlépe zlepšit výkon v zadní části vozidla. Změny se však netýkají pouze zevnějšku, ale odehrály se samozřejmě i pod kapotou. Původní přeplňovaný motor o objemu 4,8 l nyní po úpravách disponuje výkonem rovných 700 koní. Kvůli takovému výkonu však bylo zapotřebí udělat něco s těžištěm vozu, které je nyní o 20 milimetrů níž. K jízdním vlastnostem i celkovému dojemu přispívají 22 palcové ráfky Spoked a zastavení vozu zajišťuje nový sportovní brzdový systém.

 

fab_design_porsche_panamera_05.jpg(800x600) fab_design_porsche_panamera_06.jpg(800x600) fab_design_porsche_panamera_07.jpg(800x600) fab_design_porsche_panamera_08.jpg(800x600)


Steve

Registrace Přihlášení
Jméno:
Předmět:
Tělo zprávy

 Barva písma:  Velikost písma: zavřít značky

Ověřovací kód:
Zapište kód pozpátku! (poslední znak jako první). Je citlivý na malá a velká písmena.